Jaringan Ukhwah

31 January 2011

Mari Mengenal Hosni Mubarak

Siapa sebenarnya Hosni Mubarak?

Dia adalah Presiden Mesir yang memerintah Mesir selama 30 tahun. Nama penuhnya Muhammad Hosni Sayid Sayid Ibrahim Mubarak, telah menjadi Presiden Mesir sejak 1981 dan merupakan Presiden keempat Mesir. Mubarak telah menggantikan Anwar Sadat yang mati dibunuh pada 6 Oktober 1981.

Mubarak dikatakan seorang Presiden yang angkuh dan mementingkan diri sendiri.Beliau dikatakan telah bersedia melantik dua orang anak lelakinya iaitu Alaa dan Gamal sebagai pengganti pada masa hadapan. Mengikut BBC, beliau telah terselamat daripada 6 cubaan bunuh. Beliau juga seorang yang dikatakan tali barut Israel. Beliau salah seorang pemimpin yang tidak menyokong Amerika Syarikat keluar daripada Iraq. Tersebar juga berita mengenai kes rasuah yang melibatkan beliau dan dua orang anaknya membabitkan perolehan tender kerajaan dan syarikat swasta. Terdapat ungkapan rakyat Mesir bahawa seorang anggota polis lebih merbahaya daripada seorang penjenayah.

Tiada siapa yang mengetahui bahawa Mubarak lebih kejam daripada rejim zionis.Sepatutnya beliau dicalonkan sebagai Presiden Israel berdasarkan rekod jenayah dan penyeksaan terhadap rakyatnya sendiri.(sumber)

Inilah rasa hati rakyat yang sudah lama terpendam, rakyat akhirnya bangkit menentang penindasan dan kezaliman yang dilakukan regim ini. Lanjutan dan pengaruh dari revolusi rakyat Tunisia yang menggulingkan Ben Ali kerana corak pemerintahan mereka adalah berdasarkan skema yang sama.

Ratusan ribu rakyat yang menuntut hak dari Hosni Mubarak: Irhal minal Misri!!

Di sebalik hati kecil syurtoh@amnul 'am, mereka juga sebenarnya sependapat dengan para demonstran ini.

Syabab pemangkin keadilan dan kebebasan!!

Ayuh..luahkan rasa hati kamu duhai syurtoh, mari bersama kami!!

Kamu juga punyai anak bini, gajimu pasti x cukup!Jangan kamu jadi budak suruhan pemerintah!!

Mubarak memang degil!!

Mana mau lari? Kami akan kerjakan kamu cukup-cukup!!

Kamu tidak layan memerintah kami!!

Lempar balik! Jangan takut..asap je ni!!

No comments: